A gyönyörű, egészséges és sűrű hajért

Hajunk domináns szerepet játszik mindennapi megjelenésünkben, ezért nagyon sok figyelmet kell szentelnünk az ápolására. A haj sokat elárul személyiségünkről és joggal mondhatjuk, hogy a haj a női szépség koronája.

Szeretne reklámba illő hajat?

Próbáljuk meg együtt! Mindannyian ismerjük a tökéletes formára fésült, dús frizurát, ami – sajnos – csak néhány óráig tart. De a tartósan gyönyörű haj nem kell, hogy álom maradjon…

Elég, ha megtudja, mire van szüksége hajának, hogy megőrizze szépségét és vitalitását.


A magvas gomborka olaj az omega-3 és omega-6 telítetlen zsírsavak forrása, magas az antioxidáns-tartalma és különleges nedvesítő hatású. Mindezeknek köszönhetően fényt és feszességet ad a hajnak.

A szójabab valószínűleg a leggazdagabb létező fehérje-, vitamin- és ásványianyag-forrás, de emellett értékes fitoanyagokat is tartalmaz, amelyek különleges védelmet nyújtanak a betegségekkel szemben.
A szója a legnagyobb természetes fehérjeforrás. A szójafehérje kielégíti testünk aminosavigényét életünk minden szakaszában, biológiai értéke pedig hasonló a húsban található fehérjékéhez.


A szójában levő zsírok elsősorban telítetlen zsírsavakat tartalmaznak és így elősegítik a koleszterinszint csökkentését.
A szója nagyon kevés keményítőt tartalmaz, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják. Már száz gramm szója fedezi a B1 és B2 vitaminok szükséges napi adagjának a felét és a B6 és E vitaminszükséglet 20 %-át.

Emellett a szója nagyon gazdag ásványianyagforrás, magas a vas-, foszfor-, kálium- és magnéziumtartalma és elegendő kalciumot is tartalmaz. Legnagyobb előnye, hogy alig tartalmaz nátriumot, amely megkötné a vizet a szervezetben. Mindezek mellett fontos réz-, cink- és mangánforrás.

A lenmagolaj puhítja és nedvesíti a fejbőrt és nagyon jó hatással van a bőr minőségére. Kedvezően hat az egészségünkre, mivel olyan omega-3 telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amelyek ritkán fordulnak elő mindennapi táplálékunkban.
A görögszénamag tonizáló és serkentő hatása mellett gyulladásgátló és kedvező hatással van az emésztőrendszerre.


A haj növését és minőségét befolyásoló tényezőknél nem szabad megfeledkeznünk a vitaminokról sem, elsősorban a B vitaminokról. A B1 vitamin hat a haj feszességére, a B2 véd a túlzott zsírosodástól, a B3 táplálja és nyugtatja a fejbőrt, a B5 lassítja a haj őszülését, a B6 elősegíti a melanin termelését, amely meghatározza a hajszínt és a PABA-val együtt késlelteti az őszülést, a B12 elősegíti a haj növekedését, a biotin véd a hajhullástól.


A D vitamin táplálja a hajgyökereket – ha a zsírmirigyek nem elég fejlettek, a haj töredezik, majd kihullik.

Az E vitamin serkenti a fejbőr vérellátását, amely fontos szerepet játszik a haj növekedésében és táplálásában.


A cink hatással van a hajat beborító szövetek fejlődésére, a vasnak köszönhetően a haj erős marad és nem töredezik.


Az L-methionin aminosav sűrűbbé teszi a hajat és javítja a minőségét, emellett táplálja a körmöt és a bőrt.


Ne feledje, hogy a haj testének egy része. A hajra, ugyanúgy mint a körömre, bőrre és a testalkatra elsősorban az hat, amit megeszünk. Egészséges táplálkozás nélkül bármely más igyekezet kárba vész…

A fin Evocaps értékes olajakat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Hatóanyagai kedvező hatással vannak a köröm, bőr és elsősorban a haj állapotára – erősítik a hajgyökereket, elősegítik és gyorsítják a haj növekedését, növelik a haj sűrűségét és ragyogását, csökkentik a haj hullását, töredezését és száradását. Magas omega-3 és omega-6 telítetlen zsírsavtartalmának köszönhetően pozitív hatással vannak a szív- és érrendszerre is.


Legfőbb összetevői a magvas gomborka olaj, görögszénagmag és lenolaj, amelyek az omega-3 és omega-6 telítetlen zsírsavak forrásai és magas az antioxidáns-tartalmuk. A lenolaj emésztési problémáknál is javasolt, a görögszénamagból nyert olaj pedig serkentő tonikum. A termék L-methionin aminosavval van dúsítva, amely kedvezően befolyásolja a haj sűrűségét és minőségét, valamint táplálja a körmöt és a bőrt.


A benne levő B1 vitamin hatással van a haj feszességére, a B2 óvja a hajat a zsírosodástól, a B3 megóvja a fejbőr egészségét, a B5 és a PABA lassítja a haj őszülését, a B6 részt vesz a melatonin termelésében, amely meghatározza a hajszínt, a B12 elősegíti a haj növekedését, a biotin véd a hajhullástól, a D vitamin táplálja a hajgyökereket, az E vitamin befolyásolja a fejbőr vérellátását, a cink elősegíti a szövetek fejlődését, a vas csökkenti a haj töredezését.

Mudr. Jiři Matuška

Kategória:

Korábbi tartalmak

Ma már mindenki ismeri a vitaminok, nyomelemek, sőt a gyógynövények szerepét is az egészség fenntartásában, de az enzimekről igen kevés ismeretünk van, pedig részt vesznek minden életműködésünkben. A velünk született...

A nők életének elengedhetetlen velejárója a menstruációs ciklus. Ezt a petefészkek által termelt hormonok szintje irányítja. A hormonszint rendszeres változása teszi lehetővé a nők számára a fogamzást és a magzat...

Horváth István, Tihanyi István.** Interlab Orvosi-Kémiai és Diagnosztikai Laboratórium, H-1143 Budapest, Hungária krt. 70.Tel: 0036 /1 220 58 90 (Igazgató: Pedru Mária) Összefoglalás:A szájflóra jelentőségét, irodalmi adatok és saját vizsgálataik...

Hajunk domináns szerepet játszik mindennapi megjelenésünkben, ezért nagyon sok figyelmet kell szentelnünk az ápolására. A haj sokat elárul személyiségünkről és joggal mondhatjuk, hogy a haj a női szépség koronája. Szeretne...