Pycnogenol

Az utóbbi időben rendre jelennek meg a piacon a jobbnál jobb gyógyhatású készítmények. Mégis kiemelkedik közülük egy termék, melynek sokoldalúságát olvasva, joggal merült fel bennem kétely, de a kíváncsiság a kipróbálására és az adatok ellenőrzésére ösztökélt.

Mára 4 év tapasztalata alapján teljes nyugalommal ajánlom mindenkinek. Ezért szeretném megosztani önökkel is e kiemelkedően jó gyógyhatású készítménnyel elért eredményeimet és számos tanult kollega tapasztalatát. Ez a termék a Pycnogenol, mely a Dél-Franciaországban honos Pinus maritine fenyő kérgéből készül. E fenyőfajta a tengerparti szakaszon terjedt el, ökológiailag tiszta fenyves erdőket hozva létre.

Sokoldalúságát elsősorban a rendkívül erős antioxidáns hatásának köszönheti. Tartalmaz még bioflavonoidokat, (catechin, toxifolin,…), különböző gyümölcssavakat és ásványi anyagokat. Gyógyhatását már a XIV-ik században ismerték. A belőle készült teának fiatalító képességet tulajdonítottak és sikerrel gyógyítottak vele sok ismert betegséget, mint például a skorbutot. Ma a világhírű Hankintatukku Oy cég, kifinomult fin technológiával készít e fenyő kérgéből egyedülállóan kimagasló tulajdonságokkal rendelkező gyógyhatású terméket – a Pycnogenolt. Egyediségének záloga az, hogy a termék 98%-an természetes eredetű.

Kitűnő felszívódásának és mindenféle vegyi anyagoktól való mentességének köszönhetően, nem terheli a szervezetünket, hatóanyaga célirányosan, a konkrét problémák megoldására irányul. Több mint 2000 szakorvos próbálta ki e terméket, több ezer betegen, klinikai körülmények között, és nem tapasztaltak allergiát. A termék jól tolerálható, nincsenek nemkívánatos mellékhatásai. Számos tanulmány bizonyítja, hogy a Pycnogenol egyike a legerősebb természetes antioxidásoknak. A Kaliforniai Egyetemen végzett kutatások kimutatták, hogy a készítmény antioxidativ hatása 20-szor erősebb mint a C-vitaminé és 50-szer erősebb mint az E-vitaminné.

Továbbá, a Pycnogenol képes visszaállítani a C-vitamin bioaktív formáját és megakadályozza az E-vitamin oxidálását, ráadásul serkenti a sejtekben a biooxidáns hatású enzimek termelését, ezzel megerősítve a sejt saját védekezését a szabadgyökök ellen. A Pycnogenol szignifikásan csökkenti a vérben a leucotrin szintet, azt a mediátort mely nagymértékben felelős a légcsövek gyulladásáért és duzzanatáért, így a nehézlégzés kialakulásáért asztma esetén. A légáramlást javító hatásáról a Pycnogenol-nak számos asztmás betegem is beszámol. Autóimmun betegeim is beszámoltak a termék gyulladásgátló hatásáról.

Klinikai megfigyelések alátámasztották, hogy e gyógyszer hatására a Lupus erythematosa-ban szenvedő betegek vérében csökkent az autóantitestek szintje, ezáltal csillapodott az immunrendszer agresszivitása saját teste ellen. Mivel a szer alkalmazása során sok beteg koleszterin szintje normalizálódott úgy, hogy a védő-koleszterin, azaz HDL-koleszterin szintje emelkedett és a káros koleszterin, a LDL-koleszterin szintje csökkent, a világ legnagyobb dietetikusai a Pycnogenolt szervezetünk legnagyobb védelmezőjeként tartják számon.

Cukorbetegség esetén a krónikusan magas vércukor-szint előbb-utóbb károsítja a véredények falát, lyukassá, áteresztővé téve azokat. A szemfenék vékony ereiből a vér kiszivárog a retinára, ami fokozott látáscsökkenést okoz. Ezt nevezzük diabetikus retinopátiának. A Pycnogenol „betömi” ezeket a lyukakat és megállítja a káros folyamatot. Mivel a cukorbetegség különböző szív- és érrendszeri problémákkal társul (pl.: trombózis, érelmeszesedés, keringési elégtelenségek, magas vérnyomás stb.), a Pycnogenol alkalmazása kifejezetten indokolt. Klinikai tanulmányok alátámasztották, hogy a készítmény hatásos magas vérnyomás esetén, csökkenti a trombiciták agregációját és a LDL-koleszterin szintjét.

Az egyre terjedőbb allergia esetén minden olyan készítmény hasznos, mely csökkenti a kínzó és kellemetlen tüneteket. Néhány betegem még a kifejezetten kritikus augusztusi időszakban (parlagfű szezon) sem alkalmazott a szénanátha kezelésére gyógyszert, mert a Pycnogenol hisztamin felszabadulását gátló hatása elégségesnek bizonyult.

A hosszan tartó ülés (ülő munka, hosszú utazás, repülés…) csökkenti a vérkeringést a végtagokban, emeli a vérnyomást, a véredényekből kiszivárog a plazma a szövetekbe, ez ödémához vezet, tovább csökkentve a vérkeringést. Mindennek következtében összeragadnak a vérlemezkék, ami vérrög kialakulásához vezet, azaz trombózis alakul ki. A Pycnogenol csökkenti a tromboxon termelést, ezáltal a gátolja a trombociták összeragadását így a trombózis kialakulását is, mivel bizonyítottan csökkenti a vérlemezkék aktivitását (a tromboxont az aktív vérlemezkék termelik). Klinikai tanulmányok igazolták, hogy a szer erősítette a vénák falát, ezért alkalmas vénás keringés javítására.

Sok nőnek a fájdalmas menzesz jelentősen megnehezíti az életét a „nehéz” napokon. Két hetes Pycnogenol kúra után már jelentősen csökkennek a menstruációs fájdalmak. Májfoltokmegjelenése az arcon bosszantó minden nő számára. A tünet eredete ismeretlen. Megfigyelések szerint a hormon-háztartás felelősége nem elhanyagolható. Gyakoribb a jelenség fogamzásgátlók szedése alatt és terhesség után. Betegeimnél a Pyknogenol 1 hónap után a pigmentfolt már észrevehetően halványabb lett és csökkent a mérete.

Mivel ez a készítmény rokonságba van a kollagénnel és az ellasztinnal, fontos megemlítenem akozmetikai hatását is. Szorosan kötődve a bőr alkotóelemeihez, kollagénhez és ellasztinhoz, megőrzi a bőr rugalmasságát, védelmezi a szabadgyökök és a káros enzimek romboló hatásától. Továbbá, serkentve a vérkeringést a bőr hajszálereiben, javítja annak oxigén- és tápanyag-ellátását. Gyulladásgátló hatásának köszönhetően növeli a bőr védelmét, óvja az UV sugaraktól, késlelteti annak öregedését.

Mint látjuk, ez a készítmény szinte minden betegség ellen hatásosnak bizonyult.

Védelmez a daganatos betegségek ellen; erősíti az érfalat, gátolja a visszerek kialakulását; csökkenti a koleszterinszintet; lassítja a cukorbetegség szövődményeit; lassítva a hisztamin felszabadulását, hatásosnak bizonyult szénanátha és más allergiás panasz esetén; megőrzi a bőr fiatalságát. Továbbá, eredményesen alkalmazták veseelégtelenségnél, vesegyulladásnál, prosztatabántalmaknál, potenciazavarok és hypospermia (kevés spermium-szám) esetén is. Egyes kollegák beszámolnak a zöld- és szürkehályog esetén tapasztalt jótékony hatásáról is. Egyszóval, a Pycnogenol ajánlott mindenkinek, akinek drága az egészsége és lassítani szeretné az öregedés folyamatát.

A szívbarát étrend célja, hogy olyan ételeket fogyasszon az ember, mely az egészséges koleszterin és vérzsírszinteket segít elérni és fenntartani: azaz, hogy csökkenjen az összes és az alacsony sűrűségű lipoproteinhez (LDL) kötött koleszterinszintje, illetve, hogy emelkedjen a nagy sűrűségű lipoproteinhez (HDL) kötött koleszterinszintje.

A többi vérzsír, így a trigliceridek és a lipoprotein(a) (lp(a)) szintjének a csökkentése is fontos. Az étrendnek az egészséges vérnyomás fenntartását is segítenie kell. Az omega-3, omega-6 és az omega-9 zsírsavak javítják a szív egészségét A többszörösen telítetlen zsírsavaknak alapvető szerepük van az agy megfelelő működésében, a szaporodásban és az anyagcsere-folyamatokban, továbbá segítenek fenntartani a bőr és a haj egészségét.

Tanulmányok bizonyítják, hogy az omega-3 zsírsavban gazdag étkezés elősegíti a megfelelő koleszterinszint fenntartását. Az omega-9 zsírsav nem esszenciális zsírsav, ami azt jelenti, hogy az emberi test képes korlátozott mennyiségben előállítani. Csökkenti az érfalakon a mész lerakódását, a vércukorszintet egyensúlyban tartja és javítja az immunrendszert. Külső bevétele hasznos. A GLA (gamma-linolén-sav) egyike az esszenciális zsírsavak két fajtájának. Legalább olyan fontos szerepe van a szervezet számára, mint a vitaminoknak. Hatásos ízületi gyulladás, gyulladással járó rendellenességek, fekélyek gyógyítására. A GLA használatával sikert értek el már agydaganatos betegek kezelése során is.

Az Egyesült Államokban és Európában ekcéma, valamint a menstruációs ciklussal együtt járómellfájdalom kezelésére alkalmazzák. A hatékony méregtelenítés és az eredményes fogyás alapfeltétele, hogy csökkentsük a kalóriabevitelt, ugyanakkor enyhítsük az éhségérzetet. A kendermagolaj a gyomor falát vékony réteggel vonja be, így az üres gyomorban termelődő gyomorsav nem irritálja a gyomor nyálkahártyáját, ezáltal az éhségérzet csökken.

Az alfa-liponsav (ALA) egy enzim, mely a szervezetben is termelődik elenyésző mennyiségben és néhány ételben is előfordul, például húsokban, az élesztőben és a spenótban.A kutatók a ’80-as évek végén fedezték fel, hogy az alfa-liponsav hatékony antioxidáns, semlegesíti a sejtromboló molekulákat is. Képes más antioxidánsok regenerálására és hatékonyságuk növelésére is.

Különleges tulajdonsága, hogy zsírban és vízben is jól oldódik, ezért a test legtöbb sejtje könnyen felveszi, így a szervezet szinte minden sejtjére hatással van. Az alfa-liponsavat idegkárosodások kezelése és a cukorbetegség terápiája során is kitűnő eredménnyel használják. 

Kategória:

Korábbi tartalmak

A mérsékelt övi, hűvös vizű tengerekben élő nagyméretű barnamoszatokat a köznyelv tengeri hínár (angolul kelp) összefoglaló néven ismeri. A gyógyászatban évezredek óta használják őket, az utóbbi időben azonban táplálékkiegészítőként is...

A világon az egyik legrégebben használt gyógynövény a homoktövis (latin neve: Hippophae rhamnoides). Népszerűségét illetően elterjedtebb a ginzeng gyökérnél. Száznál jóval több biológiailag aktív összetevőjének köszönhetően Kínában gyógyszernek van minősítve,...

Valljuk be, gyakran hangoztatjuk, hogy már nem vagyunk annyira fittek, nincs annyi energiánk, mint 5-10 ével korábban, gyakrabban betegszünk le. Mindenki ismeri azt a kifejezést: „ha elmúltál 50 és nem...

Az Ájurvéda – egy ősi indiai tradicionális gyógymód, egyben filozófia, melynek gyökerei 5000 évre nyúlnak vissza. Fő alapelve az ember – mint a test, szellem és lélek oszthatatlan egysége.Szanszkritból fordítva...