Tanulj a tölgytől és a nyírtől

Tanulj a tölgytől és a nyírtől” – ez a régi orosz közmondás először 15 éve jutott az eszembe, amikor vesegörcsöt kaptam pont az orvosi-rendelés közben. Azóta rendszeresen fogyasztok nyírfalevél tablettát, hogy megelőzzem az újabb vesekőképződést.

A vesekőképződés oka lehet az ülő életmód, kevés folyadékbevitel, genetikai hajlam, étkezései szokások (pl. sok tej és kakaótermék fogyasztása), húgyúti fertőzések, stb.) De a kövek kialakulása kivédhető és a veseék működése javítható rendszeres nyírfalevét tea (vagy tabletta) fogyasztásával.

A mondavilág szerint a nyírfa a magyarok, és az összes rokonnép számára szent fa volt. Nagyasszonyunk fájának nevezték, védett a betegségektől és a rontástól.

A Betutabs a nyírfa leveléből készül, amely pl. szaponinok, illóolajak (sok metil-szaliciláttal), flavonglikozidok, C vitamin, karotenoidok, ásványi anyagok és fitoncidok értékes forrása. A metil-szalicilát természetes gyulladásgátló, a gyógyszeriparban is használatos, mint nem szeroid-gyulladásgátló. Csökkentve a prostaglandinok előállítását a ciklooxigenáz enzimek blokkolása által, jelentősen csökkentik a fájdalmat és a gyulladást.

A vesékre és a húgyrendszerre való pozitív hatása miatt a nyírfa a vesefa néven is ismert. Rendszeres, több hónapos fogyasztása a vesekövek feloldását is eredményezheti. Ebben az esetben, a kúra ismétlése (legalább évente 2×2 hónapig) megakadályozza, hogy a kövek újra képződjenek.

Vizelethajtó és gyulladásgátló hatásának köszönhetően javasolt minden megfázásnál és fertőzésnél, akut és krónikus légúti fertőzéseknél, torokfájásnál és gyulladásnál, köhögésnél, váladék lerakódásánál, a húgyutak és a vese fertőzéseinél, vese kólikánál, reuma és köszvény esetén. Salaktalanító tulajdonsága jótékonyan hat a bőrre. Alkalmazása soran javulnak az ekcéma, a pszoriázis, és az aknék tünetei.

Kategória:

Friss tartalmak

A máj, epehólyag, nyombél és hasnyálmirigy szoros kölcsönhatásban állnak egymással. Tökéletesen kiegyensúlyozott együttműködésüknek köszönhető a jó emésztés. Már az étel látványára, illatára, de még inkább az ízére aktivizálódik a nyáltermelés,...

„Tanulj a tölgytől és a nyírtől” – ez a régi orosz közmondás először 15 éve jutott az eszembe, amikor vesegörcsöt kaptam pont az orvosi-rendelés közben. Azóta rendszeresen fogyasztok nyírfalevél tablettát,...

Az utóbbi 10 évben új betegség tartja rettegésben a világot, ez a candidiázis. A kór nem újkeletű, mégis csak a modern kornak diktálta körülményeknek, életvitelnek köszönhető a rendkívül széles elterjedése....

A WHO az alkoholizmust egyértelműen olyan betegségnek nyilvánította mely a állapot súlyosságától függő, testi és lelki tünetekkel jelentkezik. A betegség elejét alkohol-toleranciafokozódás (egyre növekvő alkoholfogyasztás ugyanolyan hatás kiváltására) jellemzi, majd...