A fogyókúrák gyümölcsei

Citrom, narancs és grapefruit fogyasztása javasolt a fogyókúrázóknak.

A citrusfélék fenoljainak hatásairól az emberi szervezetre egyre több komoly orvosi kutatás (study) jelent meg az utóbbi években. Ezek bizonyítják a citrusfélék pozitív hatását az alkoholos zsírmájtól a prosztatarákig. Egyik nem kevésbé értékes citrusféle polyphenol a sinetrol, mely fogyasztó hatását szintén komoly klinikai vizsgálatok támasztották alá, lehet, hogy a jövő fogyókúrás receptjeit forradalmasítani fogja.

Ugyanis ez a szer képes blokkolni a foszfodiészterázt, mely a cAMP (ciklukus-adenozin-monofoszfát) lebontásáért felel. Így a foszfodiészteráz gátlásával a cAMP szint emelhető a szervezet számos szöveteiben. A cAMP szint zsírszövetekben történő emelkedése fokozza a zsírbontást. Továbbá, a sinetrol elnyomja az éhségérzetet, segíti a zsírok és szénhidrátok anyagcseréjét. Fogyókúra esetén felgyorsítja a súlyvesztést, csökkenti a koleszterin szintet.

Diéták mellé feltétlenül ajánlom a guarana és citrus gyümölcsök keverékét, melyet egy kitűnő finn termék, a Slimcaps egyben tartalmazza.

Dél-Amerikában honos gyógynövény a guarana. Hatása hasonló a koffeinhez, azzal a különbséggel, hogy hosszan 6-8 órán át tartós frissességet biztosít, és nincs semmilyen ismert káros mellékhatása. Javítja a testi és szellemi teljesítőképességet, így sportolóknak ill. szellemi foglalkozásúaknak egyaránt ajánlott.

Hatóanyaga a guaranin, meggátolja ill. késlelteti az éhségérzet kialakulását. Segítségével még direkt fogyókúra nélkül is egy-egy étkezés elhagyható naponta, amellyel súlyunkat csökkenthetjük, ill. az elhízás meggátolható. A guaranin kitünően kiegészíti a sinetrolt, mivel az óránként elégetett kalória mennyiségét 3-5%-kal is emelheti.

Egy 20 főből álló kísérleti csoportnál 12 héten keresztül vizsgálták a Sinetrol® hatását,s a következőt tapasztalták. Négy hét után átlagosan 2,2 kg-ot, a következő 5 hét után átlagosan 5,2 kg-ot fogytak. A testzsírtömegük 4 hét után átlagosan 5,5%-ot, 12 hét után 15,2%-ot csökkent.

 

Összegezve az elmondottakat:
A vörös narancs, grapefruit, és narancs száraz extraktumának citrus polifenoljai lipolitikus (zsírbontó) hatást váltanak ki az emberi test zsírsejtjeiben. Hatásmechanizmusuk a cAMP-foszfodieszteráz gátlásával magyarázható. Kiegészítve a guaranával, hosszú időn keresztül energizál, jó általános közérzetet biztosít, anélkül, hogy a szervezetre káros hatással lenne.

dr. Tihanyi István