Méregtelenítés

Környezetünkből jelentős mértékben jutnak be a testünkbe káros nehézfémek, illetve a növények védelmére alkalmazott rovarölő, gombaölő és gyomirtó szerek, melyek a Földön élő valamennyi élőlényre káros hatással vannak, felhalmozódnak és hosszantartó mérgezést okoznak.

Chlorella sporopolenin tartalmának köszönhetően , „nehézfém-mágnes” ként működik, teljes mértékben képes lekötni és kitakarítani a káros anyagokat, peszticideket, nehézfémeket.

Magas rosttartalmának (cellulóz) köszönhetően a chlorella fokozza a bélmozgást, javítja az emésztést, csökkenti a bélsár kiürítésének idejét, ezzel a toxikus anyagok belekben lévő tartózkodási ideje, egyben felszívódása is csökken.

A dioxin a jórészt az ipari hulladékokból származó klór-vegyületek összefoglaló neve. A dioxin-mérgezés főként a szennyezett élelmiszerek közreműködésével jön létre. A dioxin zsirban jól oldódó anyag, ezért az emberi zsírszövetben, a májban és az anyatejben is képes felhalmozódni.Erősen mérgező a csecsemőmirigyre, az immunrendszerre és a májra, rákkeltő tulajdonsága sem elhanyagolható.

Az eddig ismert legmagasabb klorofill-koncentrációt tartalmazó növény a Chlorella (ennek köszönhetően 10-szer több oxigént tud termelni, mint bármely más növény), ezért a dioxin eliminálásában ez az alga a leghatásosabb.

A chlorella fogyasztása során jelentős mértékben megnő a vérben a glutathion szintje. A glutathion fontos szerepet játszik a méregtelenítési folyamatokban azáltal, hogy képes a toxinokhoz (pl. nehézfémek, peszticidek) kötődni, majd átalakítani őket olyan formába, hogy a vizelettel, illetve az epével ki tudjanak ürülni. A szervezet glutathion hiánya megbetegedéseket idézhet elő: cukorbetegség, májbetegségek, szürkehályog, HIV fertőzés, rákos megbetegedések,allergiák. A dohányzás előidézője lehet a glutathion hiánynak, mivel jelentősen növeli annak felhasználását.

Bővebben a Chlorelláról